Luottoheti: Kokemuksia siitä kun testasin palvelua itse

Luottoheti: Kokemuksia siitä kun testasin palvelua itse

Niin sanotuista pikavipeistä on kuin vaivihkaa siirrytty Suomessa kulutusluottoihin. Suurikorkoisten pikavippien sijaan, kuluttajat ottavat nyt kulutusluottoja, joissa korot ja muut kustannukset ovat huomattavasti alhaisempia. Tämä muutos on ollut alalla toivottu, sillä liian moni suomalainen ajautui aiemmin ongelmiin järisyttävän suurten korkojen kanssa.

Luottoa heti voi nykyisin hakea esimerkiksi Luottoheti.fi-sivustolta. Luottoheti kilpailuttaa eri pankkien lainatarjoukset ja asiakas saa lopulta itse päättää, hyväksyykö jonkun lainatarjouksen vai ei. Palvelun käyttäminen on siis riskitöntä, mutta millainen palvelu oikeasti on ja millainen käyttökokemus siitä minulle jää?

Näin se toimii

Olen hakenut netistä aiemmin pikavippejä useammalta sivustolta, joten minulla oli kokemusta luoton hakemisesta netistä jo ennen Luottoheti.fi-sivuston kokeilua. Olen myös käyttänyt lainavertailusivustoja, joissa eri rahoituslaitosten tuotteita voi vertailla kertomatta kuitenkaan omia taustatietojaan. Luottojen kilpailuttamisesta omiin tietoihin perustuen minulla ei ollut kuitenkaan aiempaa kokemusta.

Sivuston käyttäminen sujui helposti ja siirryin joidenkin taustatietojen lukemisen jälkeen heti kokeilemaan palvelusta löytyvää lainalaskuria. Laskuri oli mielestäni hyvä väline testata karkealla tasolla sitä, miten suuri kuukausittaisesta maksuerästäni tulisi. Päätin hakea 1000 euron lainaa 2 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainalaskuri näytti tälle 46 € kuukausierää sekä 112 euron korkokulua. Tämä kuulosti hyvältä, sillä olen aiemmin tottunut pikavippejä hakiessa huomattavasti suurempiin korkokuluihin.

Lainalaskuri on kuitenkin vain osatotuus, sillä tarkat lainatarjoukset pankeilta saa vasta lainahakemuksen täyttämisen jälkeen. Luottoheti.fi:n lainahakemuksessa minun piti vastata esimerkiksi siviilisäätyyn, koulutukseen, asumismuotoon, työsuhteeseen sekä muihin olemassa oleviin lainoihin tai luottokortteihin. Tietoja omasta taloudellisesta tilanteestani kysyttiin siis melko monipuolisesti. Lopuksi lainahakemus lähetetään ja jäädään odottamaan positiivista luottopäätöstä lainatarjouksineen.

Hakijalla oltava pankkitunnukset

Koko lainanhakuprosessi onnistuu netissä, koska tunnistautuminen ja lainasopimuksen allekirjoittaminen hoidetaan pankkitunnuksilla. Samalla tavalla tunnistautuminen tapahtuu myös vero.fi-, kanta.fi- ja suomi.fi-sivustoilla, joten tässä ei ollut minulle mitään uutta.

Lue Lisää  Ostosraha

Sain lopulta useamman lainatarjouksen katsottavakseni. Siihen liittyen on muuten mainittava, että yhtäkään niistä lainatarjouksista ei ole pakko hyväksyä, ellei halua. Todennäköisesti suurin osa hakijoista valitsee tässä vaiheessa lainan, jonka saan mahdollisimman pienillä kuluilla, mutta joukkoon mahtunee varmasti myös hakijoita, jotka päättävät lopulta hylätä kaikki tarjoukset.

Kun lainatarjouksen on hyväksynyt, rahat siirretään pankkitilille heti. Kulutusluottojen hakemiseen Luottoheti.fi-sivusto sopiikin erinomaisesti, sillä ne halutaan tyypillisesti välittömästi heti tilille. Lainan hakemisen aikana asiakkaalle lähetetään puhelimitse tietoa, joten asiakkaalla on pakko olla käytettävissään puhelinnumero. Numero voi kuitenkin olla esimerkiksi salainen tai prepaid.

Lainaa ilman takaajia tai vakuuksia

Luottoheti.fi tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden saada nopeasti ja edullisesti vippiä. Kun luotot aluksi kilpailuttaa palvelussa, tietää, että lopullinen valinta on paras, mitä sillä hetkellä on tarjolla. Sivuston kautta on kätevä vertailuttaa varsinkin lyhyen maksuajan pikaluotot sekä kulutusluotot, joissa on useamman vuoden maksuaika.

Kaikki luotot, joita Luottoheti välittää, myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia. Jokainen voi siis täysin omatoimisesti hakea lainaa – joskin lainaa voi sivuston kautta hakea myös yhteislainana esimerkiksi oman elämänkumppanin kanssa. Lainahakemuksessa oli erillinen kohta, jossa pystyi valitsemaan, hakeeko lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa. Käytännössä lainaa olisi ollut helpompi saada hakiessa sitä toisen henkilön kanssa yhdessä. Pankit siis mieltävät, että kaksi lainanhakijaa pystyy maksamaan lainan todennäköisemmin takaisin, kuin yksi hakija.

Yhteishakijan lisäksi lainapäätöksen läpimenemiseen voi vaikuttaa myös täyttämällä hakulomakkeen huolella, vastaamalla kaikkiin kysymyksiin ja toimittamalla mahdollisesti pyydettävät liitetiedostot. Vaatimuksena hakijalle oli muun muassa vakituinen osoite Suomessa, pankkitunnukset, puhelinnumero sekä vähintään 20 vuoden ikä. Lisäksi luottotietojen pitää olla puhtaat.

Suosittelisinko ystäville?

Luottoheti.fi oli mielestäni luotettavan oloinen sivusto varsinkin pikaluottojen ja kulutusluottojen kilpailuttamiseen. Eri rahoituslaitoksissa jalkaisin vierailtuna minulla olisi mennyt todennäköisesti päiviä tehdä sama vertailu, joten palvelusta oli tapauksessani oikeasti hyötyä. Sivuston käyttäminen tuntui turvalliselta, mikä on mielestäni tärkeää, annoinhan lainahakemuksessa omia henkilötietojani.

Lue Lisää  Komplett Bank

Voisin suositella Luottoheti-palvelua ystävilleni, jotka tarvitsevat nopeasti satoja tai tuhansia euroja rahaa. Koko prosessi lainahakemuksesta rahan saapumiseen omalle pankkitilille on niin nopea, että palvelua voi käyttää juuri silloin, kun tarve lisärahalle on suuremmillaan. Olisin kaivannut palveluun lisätietoa joistakin itselleni tuntemattomista termeistä, joiden merkitystä jouduin itse selvittämään hakukoneen kautta. Lainahakemuksessa olisi voitu myös kertoa, miksi esimerkiksi siviilisääty ja koulutus vaikuttavat lainansaantiin.

Katso myös nämä

  • Norjalaiset pankit rantautuivat SuomeenNorjalaiset pankit rantautuivat Suomeen Norjalaiset nettipankit tarjoavat nyt kulutusluottoa suomalaisille - jo neljäs pankki aloittaa Suomen markkinoilla Norjalaisia […]
  • Onnen.fiOnnen.fi Onnen.fi kulutusluoton tarjoaa 4finance, eli sama yritys kuin Vivus.fi palvelunkin. Voit olla siis varma, että saat 2000-3000 euron luoton […]
  • Bank Norwegian lainat nyt Suomessa!Bank Norwegian lainat nyt Suomessa! Muissa Pohjoismaissa erittäin tunnetuksi noussut ja suosittu Bank Norwegian on avannut lainapalavelunsa myös Suomeen. Bank Norwegian […]
  • LainatoriLainatori Lainatorin luottoraja joustaa tarpeen mukaan, tee nostoja silloin kun itselle sopii. 2000 euron luottorajassa ei ole kuukausi- tai […]
  • CredentoCredento Lainapalvelu Credento tarjoaa mahdollisuuden saada lainaa 3000 euroa. Myös pienempiä lainoja on tarjolla ja lainattavan summan pääsee […]
  • Limiitti.fiLimiitti.fi Limiitti.fi:stä saat kätevän tililuoton 2000-3000€ luottorajalla. Ensimmäinen max. 500€ nosto on kuluton!
  • Onko naisten ja miesten rahankäytössä eroja?Onko naisten ja miesten rahankäytössä eroja? Tutkimusten valossa perheen raha-asiantuntijan rooli on usein miehellä. Naiset voivat kysyä talous- ja raha-asioissa neuvoa mieheltään tai […]
  • FerratumFerratum Ferratumin pikalainapalvelussa on valittava kaksi erilaista lainatuotetta. Ferratum koroton ja joustava.
  • Ege.fiEge.fi Egeltä saat 100-2800 euron suuruiset vakuudettomat vipit ja lainat ilman vakuuksia tai takaajia 2- 12 kuukauden takaisinmaksuajalla […]
  • Panttilaina vai pikavippiPanttilaina vai pikavippi Helsingin Pantti Esimerkkilaskelmat 3 kuukauden takaisinmaksuajoilla: LainapalveluLainaaMaksettavaaMuut kulutKuukausikorkoTod. […]